مشاور رسانه ای تیم مذاکره کننده ایران در مذاکرات احیای برجام با اشاره به اینکه ایران، قطر را برای میزبانی از مذاکرات انتخاب کرد زیرا این کشور دوست ما است، تاکید کرد: با توجه به جنگ اوکراین و سخت شدن شرایط آمریکایی ها و اروپایی ها، امضای توافق به سود آمریکا است.
فعال اصلاح طلب نوشت: در موضوع برجام و مذاکرات، حرکت ایران مانند حرکت روی زمین یخزده است. طرفهای مقابل کفش مناسب، زنجیر چرخ و امکانات لازم را فراهم کردهاند. اما ایران فاقد این امکانات ضروری است. در این شرایط ایران ناچار است آهسته حرکت کند تا زمین نخورد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: مذاکرات از دید ما به بن بست نرسیده است بلکه امکان ارتباط بین ما و آمریکا به واسطه طرف اروپایی وجود دارد. هرچند که سرعت لازم در این بین نیست.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه روند مذاکرات رو به جلو است و عقب گرد ندارد و ایست کامل ندارد و امیدواریم رو به جلو بودن نتیجه بدهد، در مورد اینکه آیا در این توافق خطوط قرمز ایران رعایت می شود، گفت: جزییات محرمانه است؛ ولی قطعا خطوط قرمز ایران در این مذاکرات حفظ می شود و طبیعتا تیم مذاکراه کننده غیر از نفع ایران کار نمی کند. مجلس ...
یک پایگاه تحلیلی در گزارشی درباره سفر اخیر نماینده اتحادیه اروپا در مذاکرات وین به تهران برای رفع موانع موجود سر راه رسیدن به یک توافق از طریق این مذاکرات، مطرح کرد که موانع موجود در مذاکرات وین قابل حل هستند.
سخنگوی کاخ سفید در اظهاراتی مدعی شد تمام کسانی که به طور مستقیم در مذاکرات وین دخیل بودهاند میدانند که کدام یک از طرفین پیشنهادات سازنده بر روی میز گذاشتند.
یک منبع نزدیک به مذاکرات گفت که دولت بایدن ظاهراً تصمیم گرفته است که در مقابل پیشنهاد ایران، پیشنهاد جدیدی را که حاوی ایدههایی برای چگونگی حل و فصل آخرین موضوعات باقی مانده برای احیای برجام است، به تهران ارسال نکند.
جواد آرینمنش گفت: من تصور نمیکنم مخالفت گروهی یا جمعی خاص با روند مذاکرات تأثیری در نتیجه کار داشته باشد و بر اساس شنیدهها گویا بر 98درصد مفاد مذاکرات توافق حاصل شده و یکی دو مطلب دیگر باقی مانده است که آنها هم حل خواهد شد.
داریوش قنبری گفت: با تغییر دولت مخالفتها با برجام به حداقل خود رسیده و صرفا طیفی محدود و البته رادیکال با به نتیجهرسیدن مذاکرات مخالفت میکنند که در رأس آنها طیف پایداری است.
تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، درباره اینکه روسیه و چین پشت پرده توقف موقت مذاکرات وین هستند، گفت: ما ایرانیها عادت داریم ناکامیهای خودمان را گردن خارجیها می اندازیم. یک زمان اسمش آمریکا، یک زمان اسمش انگلیس و یک زمان هم چین و روسیه است. یعنی به جای آنکه خودمان مسئولیت بپذیریم و بررسی کنیم چرا به نتیجه نمی رسیم و اشکال کار کجا است، توقف مذاکرات را گردن ...
تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: تا جایی که اطلاع دارم تقریبا مذاکرات به نتیجه رسیده است ولی ایران و آمریکا برای هم ناز می کنند چون می خواهند میزان مقاومت همدیگر را بسنجند.
یک تحلیلگر بازار سرمایه با اشاره به واکنشهای شدید این بازار به اخبار مذاکرات گفت: به طور کلی میتوان چهار سناریو برای مذاکرات سیاسی در نظر گرفت که هر کدام تاثیر بسیار مهمی روی آینده بازار سرمایه خواهند گذاشت.
یک تحلیلگر مسائل بینالملل گفت: لازم است در نگاهی کلانتر روابط ایران و روسیه به صورت جدی - جهت ایجاد تعادل - بازنگری شود. در وضعیت فعلی، رابطه دو کشور رابطه متوازنی نیست و ایران باید تلاش کند - از طریق بسط روابط خود با سایر قدرتها - این توازن را به روسیه تحمیل کند.
سخنگوی کاخ سفید در یک کنفرانس خبری با اشاره به این که مذاکرات وین پیشرفت زیادی داشته است، موضوع تضمیندهی آمریکا به روسیه در زمینه تاثیر تحریمهای مسکو بر همکاریاش با ایران را موضوعی بیربط به مذاکرات وین تلقی کرده و آن را رد کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان در گفتگوی تلفنی با وزیر امور خارجه انگلیس بر لزوم توافق دسته جمعی میان همه طرفهای مذاکره کننده بر سر متن واحد و ضرورت لحاظ شدن مطالبات مشروع ایران تاکید کرد.